6

Vem är RUT?

november 10th, 2012 | Posted by dc-service in Okategoriserade

Alla har vid det här laget hört talas om RUT (eller RUT -avdraget). Men vem är egentligen RUT? Vem är det som kommer hem till dig och städar?

Vesa Leppänen, biträdande professor i socialt arbete vid Högskolan i Kristianstad, tillsammans med projektassistent Lars Dahlberg, har utfört en undersökning som ger svaret på frågan; ”Vilka arbetar med vita hushållsnära tjänster?”

Vem förväntar man sig att RUT är? Förmodligen tänker sig de flesta att det är en invandrarkvinna som tidigare har jobbat svart men som nu har fått ett ”riktigt” jobb i branchen p.g.a. RUT-avdraget.

Är det så? Vad blev svaret? Kanske något överraskande, är RUT en 42-årig svensk kvinna, med gymnasie eller yrkeshögskoleutbildning. Hon har tidigare jobbat inom vård och omsorssektorn, hon trivs med sitt jobb eftersom arbetstiderna är flexibla och arbetet går bra att kombinera med familjeliv.

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>