Städning i Malmö, Lund och Eslöv

Vem är RUT?

november 10th, 2012 | Posted by dc-service in Okategoriserade - (0 Comments)

Alla har vid det här laget hört talas om RUT (eller RUT -avdraget). Men vem är egentligen RUT? Vem är det som kommer hem till dig och städar?

Vesa Leppänen, biträdande professor i socialt arbete vid Högskolan i Kristianstad, tillsammans med projektassistent Lars Dahlberg, har utfört en undersökning som ger svaret på frågan; ”Vilka arbetar med vita hushållsnära tjänster?”

Vem förväntar man sig att RUT är? Förmodligen tänker sig de flesta att det är en invandrarkvinna som tidigare har jobbat svart men som nu har fått ett ”riktigt” jobb i branchen p.g.a. RUT-avdraget.

Är det så? Vad blev svaret? Kanske något överraskande, är RUT en 42-årig svensk kvinna, med gymnasie eller yrkeshögskoleutbildning. Hon har tidigare jobbat inom vård och omsorssektorn, hon trivs med sitt jobb eftersom arbetstiderna är flexibla och arbetet går bra att kombinera med familjeliv.

 

Service & Supply 2012 går av stapeln den 24-25 oktober. Mässan är på Stockholmsmässan (Älvsjö) och har två huvudinriktningar, Clean och Facility.

Clean Bright Awards 2012 kommer också att avgöras på mässan, ett intressant pris som lyfter fram förebilder och framtidslöften inom den svenska städ och service branschen. Juryn har utsett 18 finalkandidater i sex olika priskategorier, vinnarna kommer att koras den 24 oktober kl. 15:00 på mässan.

Ny Hemsida!

april 10th, 2012 | Posted by admin in Okategoriserade - (0 Comments)

Välkommen till vår nya Hemsida! Från och med idag kan du bekanta dig med vår nya hemsida, vi kommer att kontinuerligt uppdatera sidan med nytt innehåll och nya bilder, allt för en bättre service och närmare kontakt med våra kunder.